30 faktaa islamista

maanantai 30. marraskuuta 2015

TÄHÄN linkkiin oli niin hyvin koottu islamin perusasiat maallikoille, että sitä on pakko jakaa. Islamista on liikkellä niin paljon ennakkoluuloja ja väärää tietoa (niin muslimien kuin ei-muslimien tahoilta), ettei oikea tieto ole koskaan pahasta. Tulen insha Allah puhumaan näistä blogissani joskus myöhemmin omin sanoin ja avaamaan asioita enemmän, mutta näin perustietopaketiksi ihmisille, jotka eivät tiedä juuri mitään islamista, suosittelen tätä.

"Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja", kuuluu usein sanottavan. Itse asiassa terroristeista reippaasti ylöspäin pyöristäenkin muslimeja on vain alle 10%. Jos et usko, googlaa. Joten josko otetaan ne foliohatut suosilla pois päästä, lakataan fantasioiminen islamistien maailmanvaltauksesta ja salaliitosta teitä vääräuskoisia kohtaan ja otetaan se järki käyttöön, kun kaikille kerran on jonkinnäkönen sellainen armosta suotu. Koraanin lukeminen oikeasti ei myöskään olisi pahitteeksi ihan vain yleissivistyksen kannalta. MV ei nimittäin taida olla mikään laadukas media.

Tiedän, että ilmapiiri on väkisinkin kireä, mutta toivon jokaiselta kärsivällisyyttä ja viisautta etsiä asioista oikeaa tietoa, ettei tulisi syyttäneeksi Pariisin tapahtumista viattomia ihmisiä. Pariisin terrori-iskuista ovat vastuussa vain ja ainoastaan sen tekijät, ei jokainen muslimi tai jokainen maahanmuuttaja/pakolainen. Kuten kaikista muistakin vääryyksistä vastaavat vain niiden tekijät. Tuntuu jopa ihan epätodelliselta, että näin perustavanlaatuisia asioita täytyy joillekin ihmisille selittää. Vihaansa ja pelkoansa ei voi purkaa ihmisiin, joilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Monenlaista juttua saanut kuulla, ja kyllä nyt katsotaan riepu päässä kulkevaa pahemmin, kuin ennen tätä Pariisin tragediaa.

Mutta ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Nyt myös Eurooppa tietää, mitä ihmiset pakenevat. Kuvittele tuo sama teurastus tapahtumassa kotikadullasi 2-3 kertaa viikossa, niin tiedät, mikä tilanne pahimmillaan on. On ehdottoman hyvä asia, että ihmiset tajuavat pakolaisten hädän, jotta palauttaisimme ihmisyyden kunnioittamisen pakolaiskeskusteluun. Pakolaiset ovat oire, eivät itse sairaus.

Tiedän myös joitakin ihmisiä, jotka ovat havahtuneet siihen, ettei ISIS kerro islamista mitään. Tuhoavat moskeijoita, tekevät hyökkäyksiä perjantaisin (pyhäpäivä muslimeille), toimivat vastoin Koraania ja tappavat myös muslimeja. Kyllä, Pariisissa kuoli myös 4 muslimia; kaksi marokkolaista ja kaksi tunisialaista, ja silti jotkut sanovat, että ISIS = islam. Missä logiikka?!

Minun, uskonveljieni ja -siskojeni tai varsinkaan uskontoni nimeen ei tapeta viattomia ihmisiä.

kuva2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS