Onnellinen on se ihminen

lauantai 23. toukokuuta 2015

20150517_171556 20150517_171625 20150517_171735 20150517_171746

"Onnellinen on se ihminen,
joka osaa nauttia pienistä asioista,
arkipäiväisistä tapahtumista
auringonpaisteesta, linnuista langoilla,
aamiaisesta, päivällisestä, lounaasta,
aamun lehdestä postilaatikossa,
vastaantulevasta ystävästä -
Niin monet tavoittelevat elämän nautintoja
menemällä niiden ohitse."


-Tommy Tabermann-

Rakastan Tommy Tabermannin runoja, rakastan ihan hirveästi. Tämä on yksi niistä erityisistä, joista yritän pitää elämässäni kiinni, nauttia pienistä asioista. Kuulostaa ehkä yksinkertaiselta mutta käytännössä se on vaikeampaa. Hymyn ilmaantuminen kasvoille pelkästä kauniista äänestä joka kuuluu laineiden liplatuksesta, pehmeästä sammaleesta jalkojen alla tai kun raikas tuuli huuhtoo kyyneleet pois ja saa kamalan maailman tuntumaan hetkeksi paremmalta.

Lähellä uutta kotia on metsää ja niittyjä. Sieluni silmin näen jo itseni seikkailemassa siellä ja kuuntelemassa hiljaisuutta ja lintujen lauluja. Parantumassa maailman menon aiheuttamilta kolhuilta. Taivas on sininen ja aurinko paistaa niin että silmiä pitää siristää. Tuuli on raikas ja ihanan viileä ja olo on tässä hetkessä ihan tyytyväinen. En liiemmin hypi riemusta sillä en ole sellainen ihminen, mutta elämä on ihan hyvää ja voin hymyillä. Kaikki ei ole täydellistä, ei likimainkaan, mutta minun on ihan hyvä olla juuri nyt.

Kuvat otin eräänä kauniina päivänä puhelimella sattumoisin kauniista paikasta kun ohi kuljin eikä niitä ole mitenkään muokattu, mutta jotenkin pidän itse niiden tunnelmasta ja julkaisinkin ne juuri siksi. Jotenkin ne kuvaavat tämänhetkistä sielunmaisemaani.

Kova halu olisi kirjoittaa kaikenlaista tänne, mutta vähemmän ideoita ja kirjoittaminen tuntuu jotenkin nyt takkuavan. Ehkä aivojeni mielikuvitusratas tarvitsee jonkin sortin rasvausta, ja mikä siihen sopisi paremmin kuin dokkari Astrid Lindgrenin elämästä? Opin juuri nimittäin että hänen tapaansa myös minä kaipaan toisenlaiseen aikaan ja paikkaan kuin missä olen nyt, koska tekee pahaa katsoa miten luontoa tuhotaan, ja että vetäydyn metsään pakoon tätä maailmaa juuri kuten hän. Ehkä jokainen meistä haaveilee salaa yhtä ihanasta maailmasta kuin hänen saduissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS