Pray for Paris and Syria

lauantai 14. marraskuuta 2015

paris
Pariisin iskut, 13.11.2015. Kerrankin on aikaa päivittää blogi ajakohtaisista asioista, vaikkakin ikävistä sellaisista. Olen todella surullinen tapahtuneesta, mutta mielestäni meidän muslimien ei tarvitse pyytää anteeksi tekoa, jota emme ole tehneet, emmekä hyväksyneet, saati siihen kehoittaneet. Minusta meidän ei myöskään tarvitse erikseen sanoutua irti terrorismista, koska ainakin minulle, oletus on, että jokainen tasapainoinen, täysijärkinen ihminen sanoutuu irti terrorismista. Se on sanomattakin selvää. 

"Kuka tahansa tappaa viattoman, on kuin hän olisi tappanut koko ihmiskunnan...."
- Koraani -

Vaikka onkin yhdentekevää teon tuomittavuuden kannalta, miksi teko on tehty, on silti aivan mielenkiintoista pohtia, onko tällä yhteys Ranskan Syyria-politiikkaan. Minusta selkeästi on. Ja vaikka onkin yhdentekevää, mitä tekijät huusivat tehdessään tätä kamaluutta, he huusivat "for Syria".  Viattomien ihmisten teurastaminen ei auta toisia viattomia teurastettuja, mutta onhan se nyt ihan selkeä epätoivon ja äärimmäisen turhautumisen merkki, että ihmiset eivät koe omaavansa vaikutusvaltaa millään muulla tavalla kuin tappamalla. Syyria on raunioina, ihmisillä on paha olla. Itse ajattelen tätä paitsi hirmutekona, niin myös hätähuutona, tämä on se hetki kun aasin selkä katkesi. Länsimaiden tulee vaikuttaa asioihin nyt jollain muulla tapaa, kuin tappamalla, Syyriassa ei kaivata lisää tappajia. Ihmiset haluavat jo rauhaa, mutta kuka katkaisee pahan kierteen ja tuo oikeasti rauhan?

Pidetään me maltti, ja rukoillaan Pariisin puolesta, rukoillaan Syyrian puolesta. Rukoillaan rauhaa.

4 kommenttia:

  1. Mä menetin yöuneni ihan totaalisesti, kun keskellä yötä päätin hetken lukea uutisia... Ei tätä ihmisten pahuutta voi ymmärtää, että mistä se kumpuaa ja mistä se on kotoisin. Kun sitä on kaikkialla. Pariisi on lähempänä, mutta ei se sitä faktaa poista, että jossain muualla tilanne olisi vielä.vakavampi... Mutta niin on onneksi paljon hyvääkin, ja siitä meidän tulisi pitää kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Tilanne vaan kärjistyy koko ajan, tarvii vaan nyt yrittää pitää itsensä kasassa ja säilyttää malttinsa.

      Poista
  2. Tää vetää niin sanattomaksi :( Ei ole sanoja :( Kuten sanoit, maailma on nyt koston kierteessä, kuka sen osaa katkaista? Olen niin järkyttynyt lukiessa uutisia, joissa kerrotaan miten ympäri maailmaa tämä kamala järjestö värvää ihmisiä. Niitä on kaikkialla! Kuten Teea sanoikin, niin maailmassa on paljon hyvääkin ja näinä aikoina pitäisikin löytää niitä hyviä asioita ja pitää niistä kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä :( Mutta meidän ei pidä vaipua pelkoon, sitähän he haluavat! Totta, heitä voi olla missä vain, mutta sekä islamofoobikot että ISIS itse liioittelevat lukuja. Ollaan urheita ja taistellaan pahaa vastaan - jos ei millään muulla niin hymyllä :)

      Poista

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS