Meillä on unelma

sunnuntai 2. elokuuta 2015

P7260032
Kuva ei (oikeastaan) liity aiheeseen.
Pitkään olen ajatellut, että valtaosa suomalaisista on rasisteja. Tämä johtuu tietysti negatiivisesta kohtelusta, jota muslimina saan kohdata jatkuvasti, ja siitä etten taida juuri tuntea yhtä ainutta tavallista suomalaista perhettä. Minut on kasvattanut vihervasemmistolainen yksinhuoltajaäiti - hippi, ateisti ja eläinsuojelija. En tiedä mitä keskiverto suomalainen ajattelee maahanmuuttajista ja islamista, sillä moni asia on perheessäni muutenkin ollut eritavalla kuin muissa perheissä, tai ainakin minusta tuntuu siltä. Ehkä kaikista tuntuu siltä, mutta joka tapauksessa minulla ei ole selkeää kuvaa siitä, mitä minusta muslimina ajatellaan yleisesti ottaen. Huutelijoita, mulkoilijoita ja netissä meuhkaajia aina löytyy, mutta en jaksa uskoa, että he edustaisivat suurtakaan prosenttia ihmisistä vakuuttavalla "kaikki muslimit saisi ampua" -retoriikallaan. Selväähän on, että heillä itsellään on ongelmia, sillä eihän se ole edes tervettä uhota tuolla tapaa. 

Suomen kansasta voi onneksi olla ylpeä. Liki 20 000 ihmistä osoitti mieltään monikulttuurisen Suomen puolesta ja sen lisäksi asenteet näkyivät netissä monissa muissa. Mielenosoituksia on jo järjestetty Tampereella ja Helsingissä ja tullaan järjestämään Turussa. Vaikka Immosen kaltaisia ihmisiä onkin edustamassa kansaa ja vieläpä sinne ilmeisen rehellisin keinoin äänestetty, olen sitä mieltä, ettei tilanne näytä lainkaan niin pahalta kuin olen kuvitellut, kun näin moni kannattaa vapautta säilyttää oma kulttuuri, joka jo perustuslaissa taataankin itseasiassa koko kansalle.

Uskontoni puolesta en voisi edes olla rasisti. Profeettamme (rauha hänelle) kerrotaan sanoneen, ettei ihmistä, arabia tai ei-arabia, mustaa tai valkoista, tee toista paremmaksi kuin hyveellisyys ja hurskaus. Islamissa Jumala ei siis katso kansakuntaan tai ihonväriin, ainoastaan hurskaus tekee toisesta ihmisestä Jumalan silmissä paremman kuin toisesta, mutta siitäkin päättää Jumala yksin. Hän sanoo Koraanissa, Huoneiden suurassa (49) jakeessa 13;

Ihmiset, Me loimme teidät miehestä ja naisesta ja jaoimme teidä kansoihin ja heimoihin, jotta voisitte tunnistaa toisenne. Allahin silmissä teistä kunniakkain on se, joka on kaikkein hyveellisin. Allah on kaiken tietävä, kaikesta tietoinen.

Koraani kehoittaa myös auttamaan heikompiosaisia Lehmän suuran jakeessa 177;

Hurskautta ei ole vain kääntää kasvonsa itään tai länteen. Oikeaa hurskautta on uskoa Allahiin, ylösnousemuksen päivään, enkeleihin (Allahin) Kirjaan ja sanansaattajiin sekä rakkaudesta Allahiin kuluttaa omaisuuttaan sukulaisiinsa, orpoihin, puutteenalaisiin, matkaajiin, ja niihin, jotka pyytävät sekä orjien (kaulojen) vapauttamiseen. Oikeaa hurskautta on pitää rukouksensa, maksaa almuveronsa, täyttää aina valansa sen vannottuaan ja olla kärsivällinen puutteen (eli köyhyyden) ja kärsimyksen (eli sairauden) aikana sekä taistelun kiivaudessa. He ovat vilpittömiä ja he ovat hyveellisiä.

Naisten suura (4), jae 100

Joka Allahin tiellä jättää kotinsa taakseen ja lähtee matkaan, hän löytää maan päältä monia paikkoja (minne asettua) ja monia tapoja hankkia elantonsa. Ja kuka tahansa lähtee kodistaan ja siirtyy Allahin ja Hänen sanansaattajansa luo, mutta kuolee (matkan aikana), hänen palkkionsa Allahin luona on varma. Allah on rajattoman anteeksiantava, armollinen.

Monikulttuurisuus ei ole mikään uusi asia, sillä ei ole ollut olemassa koskaan mitään monokulttuurista Suomea. Itseasiassa suomalaisten keksinnöillä ei ole ylpeileminen, jos olisimme eläneet omassa kuplassamme, en tiedä olisiko meillä edes polkupyöriä vielä. Joten ehkä se on ihan hyvä, että olemme jo satoja vuosia eläneet monikulttuurisessa maailmassa, jossa kulttuurit vuorovaikuttavat. Siksi toisekseen niin kulttuuri on aina ja kaikkiaalla kehittynyt jatkuvasti, eikä se pysähdy edes hienon suomalaisen kulttuurimme kohdalle sen pidempään kuin se pysähtyi 200 vuotta sitten suomalaisen kulttuurin kohdalle. Uudet sukupolvet vievät sitä jatkuvasti eteenpäin. Emme elä tyhjiössä, emme ole koskaan eläneet emmekä tule koskaan elämään. Olemme aina saaneet vaikutteita muista kansoista, kuten kaikki muutkin.

 Monikulttuurisuuden hyväksyminen ei tarkoita, että petettäisiin isänmaata. Se ei myöskään tarkoita, että hyväksymme maahanmuuttajien rikokset, rikoksen tekijästä riippumatta rikos on aina väärin. Se tarkoittaa sitä, että hyväksymme toisaalta tulevien, toisaalla syntyneiden, erinäköisten ja -uskontoisten ajatusmaailman ja tapakulttuurin, heidän arvonsa ja tapansa elää. Minulle se on itsestäänselvää, että lain puitteissa, mutta mainitaan sekin nyt vielä. Lain puitteissa. Kulttuuri on perinteitä, historiaa, taidetta, ruokaa, kieltä ja arvoja. Meillä suomalaisillakin saa olla sellainen mutta sen ei pidä olla sitova. Sanoudun siis irti, herra Immonen, mainitsemastasi kansakunnasta. Jos siinä koetaan kaikki muu paitsi suo, kuokka ja Jussi (Halla-aho?) uhkana, en tunne sitä omakseni. Se ei silloin ole minun kulttuurini.

Aina olen ollut periaatteen ihminen. Yksi niistä periaatteista on aina ollut se, että pitää sanoa kun minulle riittää. Nyt minulle riittää. Hyvät Immosen kannattajat, vetäkää päänne pois pyllystänne ja astukaa ulos kuplastanne tähän monikulttuuriseen maailmaan, vihdoin ja viimein.

2 kommenttia:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS